kaart met concentratiekampen en nazigevangenissen

Een kaart die in zeker in elke school zou moeten hangen. Op de kaart is duidelijk te zien dat de naziterreur niet beperkt was tot enkele plaatsen, maar overal tegenwoordig was. Op de kaart staat niet minder dan 2100 gevangenissen en kampen.

De kaart kan via de lerarenkaart worden besteld, of rechtstreeks bij het Instituut voor Veteranen-NIOOO

    • Horror in kaart (lestip)
      Visualiseer de gruwelplekken uit de Tweede Wereldoorlog, van Noord-Frankrijk tot Oekraïne. Het Instituut voor Veteranen bracht 2 100 concentratiekampen en andere nazigevangenissen in kaart. Deze historische kaart van Duitsland en Centraal-Europa is de volledigste die over het thema bestaat. Het document geeft zoveel mogelijk locaties weer van concentratiekampen, uitroeiingskampen, kommando’s, nazigevangenissen, transitkampen voor Joden, krijgsgevangenkampen en werkopvoedingskampen.
      >>> Alle schandvlekken zijn minutieus opgelijst, ingedeeld, benoemd en geïndexeerd. De kaart kost 10 euro + 4,20 euro verzendingskosten, nu bestellen via de lerarenkaart bespaart jou de verzendingskosten – www.vetera.be.

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Laat een reactie achter