Jongeren kunnen niet meer zonder internet

De studie die hieronder wordt aangehaald toont duidelijk aan: jongeren kunnen niet meer zonder internet. Een reden te meer dat er ook in het onderwijs gebruik van wordt gemaakt. Het internet en al zijn mogelijkheden moeten ook worden ingezet bij het leren.

    • Het resultaat bevestigt het vermoeden: jongeren kunnen niet meer zonder internet. En games vormen steeds vaker de cement van hun online vriendschappen.
    • “De belangrijkste conclusie is dat internet niet meer weg te branden is. Meer dan 75% geeft aan “niet te kunnen leven zonder internet”. En bijna 7 op 10 jongeren noemt het internet als favoriete medium”, zegt directeur Maarten Leyts van Trendwolves.
    • verbondenheid met het web zijn de sociale netwerken. “Die zijn voor jongeren van levensbelang geworden voor de ontwikkeling van hun identiteit. Netwerksites als Facebook, MySpace, Twitter of Netlog zijn de hangplek van nu.
    • De jeugd van tegenwoordig vindt het doodnormaal dat ze 24 uur op 24 connected is. Verbonden met het internet en hun netwerk van vrienden. Noem ze Generatie Y, de generatie waarbij bytes door de aderen stromen.”

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Laat een reactie achter