Onderzoek in Nederland: latere schoolkeuze vergroot kansen leerling

Uit dit onderzoek uit Nederland blijkt dat de keuze van een studierichting zo laat mogelijk dient te gebeuren.

    • Als leerlingen later dan nu kunnen kiezen voor een schooltype, is de kans groter dat ze later naar de universiteit of het hbo gaan. Dat blijkt uit een donderdag verschenen onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB).

      Kinderen moeten nu rond hun twaalfde kiezen of ze naar vmbo, mavo, havo of vwo gaan. Wie naar de mavo gaat, komt in 35 procent van de gevallen uiteindelijk terecht in het hbo of op de universiteit. Voor leerlingen met een mavo-advies die eerst een of twee jaar naar een gecombineerde brugklas zijn geweest, is dat 39 procent. In zo’n brugklas zitten ook kinderen met bijvoorbeeld een havo-advies.

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Laat een reactie achter