bloggen met collega’s ipv vergaderen kan tijd besparen

Een handige techniek waarbij je vergaderingen kunt vermijden door eenvoudig met collega’s berichten uit te wisselen. Present.ly lijkt een interessante dienst om vergaderen efficiënter te maken en tijd te besparen.

Ook  voor het onderwijs is dit bruikbaar. Zo kun je het aantal vergaderingen met collega’s beperken. Collega’s die in verschillende scholen staan, kunnen gemakkelijker betrokken wordne bij elke school en besparen enorm veel tijd. Het overleg binnen een vakwerkgroep kan worden verbeterd. De resultaten van het overleg worden bovendien bewaard. Het maken van verslagen moet dan ook niet meer. Dit kan dus enorm veel tijd besparen.

De site kan ook worden gebruikt voor groepswerken en allerhande projecten….

Hieronder een overzicht van de belangrijkste mogelijkheden.

  • ‘Meet Less, know more’. Met die slogan bindt de nieuwe webdienst Present.ly de strijd aan met de vergadercultuur
  • Het principe van Present.ly is tot op zekere hoogte vergelijkbaar met dat van Twitter, waarbij je korte berichten en status-updates online plaatst die vervolgens door anderen ‘gevolgd’ kunnen worden
  • verschil met de populaire microblogdienst is dat Present.ly een afgeschermde omgeving gebruikt,
  • Een soort FAQ dus die kan voorkomen dat je dezelfde vragen opnieuw gaat stellen, wat uiteraard weer tot tijdverlies zou leiden.
  • niet bedoeld is om samen met collega’s online aan documenten te werken, is het wel mogelijk om je berichten van een bijlage te voorzien
  • mobiel gebruikt, want dat behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Zowel voor BlackBerry’s, iPhones, Android-toestellen als Windows Mobile-gsm’s kan er (onder Applications) een speciale Present.ly-toepassing worden gedownload.
  • is gratis. Pas wanneer je uitgebreide beheermogelijkheden en andere geavanceerde features wenst, vraagt de dienst een bescheiden maandelijkse vergoeding van één dollar per gebruiker.

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Laat een reactie achter