beleidsvoorstellen om de scholing van migranten te verbeteren

Op de site van Itinera staat een link naar een studie van de OESO met een aantal beleidsvoorstellen om de opleiding van migraten te verbeteren. Dat er dringend iets moet worden gedaan aan de achterstand is zeker. Het kan niet zijn dat er talent verloren gaat. De voorstellen kunnen hieraan een bijdrage leveren.

Maar, je kunt maar slagen als je gemotiveerd bent en gestimuleerd wordt. Vandaar dat het ook belangrijk is de ouders te betrekken bij de school.

  • Migranten en scholing: 10 beleidsvoorstellen – Itinera Institute

    • Volgens de PISA studies zijn de schoolprestaties van migranten in de OESO landen nog steeds zwakker dan die van de autochtone studenten. Factoren als selectiemechanismen, verschillen in welvaart, schoolorganisatie, taalmoeilijkheden enzovoort worden aangehaald. Nochtans is het belangrijk dat deze kinderen hun schoolpotentieel even goed ontwikkelen om de latere integratie op de arbeidsmarkt te vergemakkelijken. In dit OESO rapport worden tien concrete beleidsvoorstellen gelanceerd om de integratie van migrantenjongeren in het schoolsysteem te verbeteren.

      Lees het volledig artikel hier

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Laat een reactie achter