een relatie tussen economische groei en schoolprestaties

Een belangrijke oproep richting beleidsmakers. Maar is het enkel hun taak? Moet er ook niet gewezen worden naar de scholen en makers van leerplannen? Het zijn zij toch die het onderwijs vorm geven. Misschien moeten wij eens nadenken over een andere organisatie en opbouw van sommige leerplannen…..

    • De enige onuitputbare rijkdom waar we altijd op kunnen rekenen is onze grijze hersenmassa. De plaats bij uitstek om onze hersenen te ontwikkelen is op school. En de enige manier om economisch te groeien is door innovatief te denken. Als u het met voorgaande eenvoudige stellingen eens bent, kunt u niet tegenspreken dat betere scholen leiden tot meer groei, toch? Deze CESifo working paper bevestigt de sterke link tussen schoolprestaties en economische groei, zowel voor het algemeen onderwijsniveau als voor de best presterende scholen. Daarom, beste beleidsmakers, blijf alstublieft in scholen investeren!

      Lees het volledige artikel hier

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Laat een reactie achter