Thinkquest: een verzameling van 7000 websites van en door leerlingen

  • Op onderstaande site vond ik een bespreking van Thinkquest. Een site die je o.a. kunt gebruiken om ideeën op te doen om opdrachten uit te werken voor leerlingen.
  • De websites uit Thinkquest library zijn gecategoriseerd op basis van thema´s, zoals Boeken & Literatuur, Wetenschap & Technologie en Geschiedenis & Staatsinrichting. Ze bevatten informatie over verschillende onderwerpen in deze categorieën. Bijzonder is om te zien waartoe scholieren op jonge leeftijd in staat zijn mbv ICT. De websites zijn over het algemeen inventief en multimediaal en/of interactief vormgegeven. Over Thinkquest Thinkquest Library is een onderdeel van Thinkquest. Deze organisatie stimuleert docenten uitdagende ICT projecten te integreren in hun onderwijs waarmee studenten belangrijke beroepsvaardigheden van de 21e eeuw kunnen ontwikkelen. Denk daarbij aan kritisch denken, creativiteit, samenwerking, cultureel begrip, initiatief nemen, etc. Naast de bibliotheek, biedt Thinkquest een online samenwerkingsomgeving voor scholieren en professionaliseringprogramma voor docenten. Bovendien organiseert Thinkquest ieder jaar een competitie waarin per categorie een prijs wordt gegeven voor de beste website.

    tags: Thinkquest, website, onderwijs

Laat een reactie achter