rondrit door de Ardennen met de Golfclub


Afgelopen zondag heb ik deelgenomen aan de ArdennenGolf, een rondrit voor Golf 1 door de Ardennen.

Wij vertrokken met een tiental voertuigen, op de parking in Waremme. Om dan via de autostrade richting Luik te rijden. Net voorbij Luik lieten wij de autostrade achter ons en zochten wij rustiger wegen op.

Via Chaudfontaine, reden wij naar onze eerste tussenstop: de burcht van Franchimont. Hier sprak iedereen eerst zijn picknick aan. Daarna brachten wij een bezoek aan de ruïnes van de burcht. Deze middeleeuwse burcht werd bovenop een heuvel gebouwd. Dit zorgde er niet allen voor dat de bewoners in vroegere tijden de omgeving konden beheersen, maar dat wij nu van op de burcht kunnen genieten van prachtige vergezichten.


Na het bezoek werd vervolgden wij onze weg richting Hoge Venen. Zo passeerden wij nog langs het meer van Robertville, Malmedy, Francorchamps, Stavelot en Spa. Onderweg konden wij genieten van wijdse landschappen, rustige boswegeltjes en klein dorpjes. Halverwege de namiddag hielden wij nog even halt aan het nieuwe museum ‘Baugnez 44 Historical Center‘ voor een sanitaire stop.

De rit eindigde tenslotte aan het frietkot in Aywaille. Hier hebben wij, onder de eerste stortbui van de dag, genoten van een lekkere friet.

Het was weer een geslaagde dag, op naar de volgende (en dan met mijn eigen oldtimer).

Meer foto’s op Zooomr

Laat een reactie achter