rit Hagelandse Kevervrienden naar Namen

kever in fileOp zondag 8 juni (vorige week dus, maar nog geen tijd gehad om dit te plaatsen) heb ik deelgenomen aan de rondrit in de buurt van Namen van de Hagelandse Kevervrienden.

T2 bus Ik heb dan wel zelf geen kever, maar het was eens zo gezellig in de T2 bus van mijn schoonbroer.

Wij vertrokken, onder een aarzelende lentezon, in Lubbeek aan café ???. Rond het middaguur arriveerden wij op de Citadel van Namen.

Hier kon iedereen zijn picknick aanspreken. Met gevulde magen vertrok iedereen afzonderlijk voor een rondrit die de ganse namiddag zou duren. wegwijzer route des Monastere De rit kam grotendeels overeen met de ‘Route des Monastères de la Marlagne’, een bewegwijzerde autoroute rond Namen.

De route leidde ons langs rustige wegen, over bergen en door dalen, langs de overs van de Maas, langs kastelen en verscholen abdijen. Onderweg werd er regelmatig halt gehouden om van het uitzicht te kunnen genieten. Maar daarvoor werd niet enkel halt gehouden. Onder de toren van een pittoresk kerkje, werden wij uitgenodigd op het terras. De andere deelnemers waren er reeds. Samen met hen konden wij genieten van een drankje en een stuk (meerdere stukken) lekkere taart.

Van daaruit red iedereen op eigen tempo citadel van Namenterug tot aan de samenvloeiing van Maas en Samber. Op de Citadel was het opnieuw verzamelen geblazen. Toen iedereen gearriveerd was, reden wij onder deskundige leiding terug naar Lubbeek (grotendeels langs binnenwegen en niet over een drukke autostrade). Daar stond het avondeten te wachten: friet met stoofvlees of koude visschotel. Zeer smakelijk.

Conclusie: dit was weer een zeer geslaagde en leerrijke dag. Alleen jammer dat er geen bezoek gepland was aan de Citadel (maar ja, niet alles kan). Toch voor herhaling vatbaar.

Overigens: volgende week organiseert de VLEF een rondrit door de Ardennen voor Golf 1.

Laat een reactie achter