VW mag Scania overnemen van Europese Commissie

Ik kreeg afgelopen week de vraag: ‘wat doet de Europese Commissie zoal?’

Wel hieronder een voorbeeld

clipped from www.demorgen.be
De Duitse autobouwer Volkswagen (VW) heeft van de Europese Commissie groen licht gekregen voor het verwerven van een meerderheidsaandeel in de Zweedse vrachtwagenbouwer Scania. De vrije concurrentie in Europa komt daardoor niet in het gedrang, zo meldt de Commissie in Brussel.

“Geen overlappende kernactiviteiten”
“De kernactiviteiten van de partijen overlappen niet. Volkswagen produceert voornamelijk personenwagens en lichte bedrijfswagens, terwijl Scania niet actief is op die markt”, klinkt het. Ook het minderheidsaandeel dat VW heeft in Scania’s Duitse rivaal MAN vormt volgens de Commissie geen probleem.

Laat een reactie achter