VIDDIX: een nieuwe mogelijkheid om video’s/screencasts te delen

Hieronder een bespreking van VIDDIX van T-zine. Mogelijk een alternatief om screencasts te posten en er nog allerlei content aan toe te voegen. Je kunt blijkbaar presentaties (en niet alleen powerpoints), pdf-documenten, foto’s… toevoegen om de video te ondersteunen.

Eens uittesten.

clipped from tijdblogs.typepad.com
Een essentieel verschil met YouTube is dat VIDDIX met twee videoschermen werkt. In het linkervenster verschijnt het filmpje dat u naar de site heeft geüpload. Rechts, in het ‘iPanel’ zoals het tweede schermpje heet, kunt u allerlei content kwijt om het filmpje te verduidelijken. Denk aan foto’s van de producten waarover u spreekt, een stukje tekst met de kern van uw betoog in ‘bullet points’ of hyperlinks naar de websites (of documenten) waarnaar u refereert. VIDDIX voorziet zelfs in een functie om een poll aan uw filmpje toe te voegen, waarbij de site keurig de ingevoerde resultaten bijhoudt.
Het prettige van VIDDIX is dat u tot op de seconde nauwkeurig kunt bepalen wanneer het iPanel bepaalde informatie in beeld moet brengen. Die momenten, of ‘cuepoints’ zoals VIDDIX ze noemt, voegt u simpelweg toe door ze – net als een echte regisseur – op de tijdlijn van het filmpje te positioneren

Laat een reactie achter