opmerkelijk: elke Belg zou in duizenden datanetwerken zitten

Dat iedereen in zoveel datanetwerken (nieuw woord ipv databank) is zeer opmerkelijk. Het is inderdaad juist eens te gaan nadenken over de inpakt op de privacy. Want wat gebeurt met al die gegevens??

clipped from www.demorgen.be
Het voorstel voor de oprichting van de commissie is van Open Vld-ers Hilde Vautmans, Herman De Croo en Bart Tommelein, en bij de Privacycommissie zijn ze er enthousiast over. “Tot voor kort werd aangenomen dat de gemiddelde Belg in een 600-tal verschillende databanken voorkwam”, zegt Willem Debeuckelaere van de Privacycommissie. “Nu gaan we uit van een veelvoud. Het begrip ‘databank’ is voorbijgestreefd. We hebben het over netwerken die door het internet exponentieel gegroeid zijn.”
“Marketeers azen almaar meer op de informatie die zoekmachines en forums verzamelen”, weet Debeuckelaere. “De dag nadert dat wie ‘Havanasigaren’ op Google intikt, een paar dagen later reclame voor een kistje in zijn mailbox vindt. Of wie informatie zoekt over depressie, een aanbieding voor Prozac krijgt toegestuurd of reclame van een zorginstelling. Met dat soort dingen wordt nu al geĆ«xperimenteerd.”

Laat een reactie achter