Turkse journalist stopt met weblog na bedreigingen

Wanneer wordt eens aan iedereen duidelijk gemaakt dat er in onze democratische rechtsstaat vrijheid van meningsuiting bestaat. Dit betekent ook de vrijheid om een afwijkende mening te verkondigen en de vrijheid om een debat te openen. Blijkbaar kunnen sommigen dit niet aan en wordt een journalist gedwongen te zwijgen.

clipped from www.demorgen.be
Mehmet Koksal, journalist van Turkse oorsprong die vaak schrijft over Turks nationalisme bij Belgische politici van Turkse oorsprong, stopt met zijn weblog “humeur allochtone”. Koksal zegt dat hij dit doet na bedreigingen aan hem en zijn familie en vanwege de processen die de Turkse gemeenschap in ons land tegen hem inspant. Bij een van de recente betogingen met Turkse jongeren in Brussel was hij door een aantal Turkse extremisten aangevallen.
Op zijn jongste bijdrage op zijn weblog zegt Koksal dat “de bedreigingen en verwijten” die hij krijgt “hem over het algemeen doen lachen”, maar hij “begrijpt dat zijn omgeving zijn mening en zijn gevoel voor humor niet deelt”

Laat een reactie achter