Hagelandrit

hagelandrit_vlef_16092007 (25)Vandaag de Hagelandrit van de VW Original Golf 1 Club VLEF meegereden. Wij verzamelden in Boutersem. Met tien auto’s vertrokken wij voor een rustige rit door het Hageland.

Golf 1 was uiteraard het meeste (8 in totaal) vertegenwoordigd , daarnaast één Trabant en ik, bij gebrek aan oldtimer, met mijn Golf 4. Onder leiding van de voorzitter reden wij door de Hagelandse velden, dorpen en natuur.

hagelandrit_vlef_16092007 (54)Onze eerste halte was de Abdij van Averbode. Deze abdij van de Norbertijnen is een uitgestrekt complex, ondermeer bekend voor haar uitgeverij. Zonnekind en Zonneland, dat velen lazen in het leger onderwijs wordt hier gemaakt. Het was er vandaag opendeur, dus hebben wij van de gelegenheid gebruikt gemaakt om een kijkje te nemen achter de schermen. Niet dat wij alle vertrekken te zien hebben gekregen. Maar de rondleiding, onder de leiding van één van de veertig inwonende paters, gaf toch een goede indruk van het leven in een abdij. Een aanrader voor iedereen (het bezoek dan toch).

Na deze rondleiding volgde een versnapering in de “Likdreef” (een ijsje natuurlijk). De terugweg voerde ons weer langs mooie rustige wegen, richting het Kasteel van Horst. Onderweg genoten wij weer van de mooie natuur en de prachtige vergezichten.

Dankzij het mooie weer en aangename gezelschap werd dit een geslaagde rondrit.

hagelandrit_vlef_16092007 (47)hagelandrit_vlef_16092007 (112)hagelandrit_vlef_16092007 (83)hagelandrit_vlef_16092007 (93)

Meer foto’s op Zooomr >>>>

Herken je jezelf op één foto, en wil je deze niet online, laat dan iets weten.

affiche-page1

1 reactie

  1. Abdij van Averbode : karelschiepers-online- op 16 september 2007 om 23:52

    […] Hagelandrit […]

Laat een reactie achter